vineri, 25 martie 2011

Secolul 21 va fi apocalipsa lumii voastre

Secolul 21 va distruge tot ce a creat secolul 20.
Pensie de stat? Ha! Ajutor social? Haha! Concediu si ziua de lucru de 8 ore? Hahahaha…
Asta veți primi in câțiva ani, daca o sa va cereți “drepturile”. Singurul drept pe care îl veți avea, va fi sa va vindeți munca. Daca găsiți pe cineva s-o cumpere. Pentru ca numărul șomerilor va fi mult mai mare, decât vor mai putea angaja patronii. De ce? Simplu: pentru ca nu mai sunt bani. De fapt, si mai grav: nu mai sunt resursele care stăteau in spatele banilor.

Analiștii împart criza globala in “feliuțe”: criza financiara, criza pensiilor, criza alimentara, criza petrolului, criza suprapopulării… De fapt exista o singura criza enorma si ea se numește așa: ați consumat fără număr. Acum v-a venit nota de plata!
Care e nota de plata?
Miliarde de oameni rămași fără pensii de stat. Sute de milioane concediați. Un dezastru global. Si pur si simplu nu exista scăpare. Știu ca oamenii ar vrea ca, prin magie, sa vina vreun lider epocal, sa le spună: nu trebuie sa mai faceți sacrificii ca sa ieșiți din criza. Va dau eu pâine si peste, la infinit, fără sa mai munciți. Cei flămânzi se vor satura si cei blânzi vor moșteni pământul. Si toate astea, fără sa cresc datoria externa si deficitul bugetar!
Îmi pare rău sa va trezesc, dar Isus nu e disponibil sa conducă guvernul. Nici Moș Crăciun. Disponibili sunt doar oameni ca Angela Merkel, care i-a anunțat anul trecut pe germani ca trebuie sa facă cea mai dura reforma din istoria tarii, si ca zeci de mii de bugetari vor fi concediați. In ultimii ani, am trăit peste posibilitățile noastre, le-a zis doamna Merkel.
Îmi vine sa rad când ii aud pe comuniști smiorcăindu-se: pai ce, ne întoarcem la secolul 19? O, nu! Va fi mult mai rău ca in secolul 19, vă asigur! In secolul 19 nu se băteau 7 miliarde de oameni pe resursele unei planete epuizate.
Noua Ordine Mondiala strivește România socialista sub senile.
După articolul România socialista a murit sub ochii voștri, câțiva cititori mi-au scris pe Capitalism pe pâine, ca socialismul românesc e încă foarte solid si ca nu e clintit de noul Cod al Muncii:
plata nemuncii se face in continuare? Contribuțiile la învățământ si sănătate sunt in continuare obligatorii? (Ba s-a băgat si coplata intre timp, dar numai pentru cei care oricum contribuiau, normal). Investițiile publice se fac in continuare cu dedicație? Populația rurala (50% din tara) continua sa fie scutita de orice fel de impozite si sa trăiască in afara circuitului fiscal al statului român?” (Keep It Simple).
E evident ca schimbarea Codului Muncii nu înseamnă sfârșitul reformei capitaliste. Însă mi se pare evident ca sistemul social-mafiot, căruia i s-au pus bazele in 1990 si care a fost după aia întărit sub fiecare guvernare (inclusiv CDR), a primit prin asta o lovitura grava. Prin posibilitatea de a concedia ușor bugetarii si de a-i trimite in privat, s-a lovit chiar in baza electorala a acestui sistem. De asemenea, s-a lovit si in principiul lui cel mai drag: ca statul va avea grija de oamenii năpăstuiți, care nu-si pot găsi o slujbă. Inclusiv mulți PDL-iști (majoritatea, poate) nu sunt de acord cu schimbările. Pentru ca toata clasa politica, in ansamblul ei, trăiește pe spinarea statului si are tot interesul sa conserve sistemul.
Cine a impus deci noul Cod? Traian Băsescu? Să fim serioși! Daca asta avea in cap, Traian Băsescu îl putea impune încă din 2004-2005 (când Tăriceanu îl pupa in fund). Sau din 2010, când Boc a rămas singur la guvernare. Nu, schimbarea asta a fost evident impusa din afară. Ea marchează oficial un shifting de putere de la clasa politica românească, la forțele externe care guvernează acum România: forte reprezentate prin FMI si UE. Si mai precis: la americani si la germani. Interesele lor sunt mai puternice decât interesele politrucilor români. Aceste forte, sigur nu sunt partizanii sistemului socialist românesc si îl vor distruge. Cu orice preț. Indiferent daca socialiștii români or sa urle ca din gura de șarpe. 
România e colonie din noiembrie 2010.
Noul Cod al Muncii este doar primul act oficial al noului “guvern”. Un act care este total împotriva politicii din ultimii 20 de ani. De aceea am spus ca marchează moartea României socialiste. Nu pentru că n-ar mai fi nimic de făcut! Sigur ca in România mai este si corupție, si birocrație, sistemul de impozite e o mizerie etc.
Dar e pentru prima oara după al Doilea Război Mondial, când la conducerea României sunt forțe autentic anti-socialiste. Chiar si până acum, UE și FMI au dictat linia externă a politicii si au dat indicații economice (nivelul deficitului, de pilda). Dar aceste indicații n-au fost respectate. Iar ei, niciodată pana acum n-au spus câți bugetari să fie concediați, ce legi sa votăm, sau cum să ne schimbăm Constituția. Nici nu e posibil sa-i zici așa ceva unei țări independente.
Noua Ordine înseamnă chiar ordine!
Si tocmai asta e marea schimbare: România nu mai e independentă. Ei au văzut ca nu e eficient sa ne dicteze din exterior, așa ca au pus mâna direct pe volan. Odată cu noul Cod al Muncii, România a devenit oficial o colonie. În Noua Ordine Europeana, ea va avea rolul de…hai sa nu zicem de sclav, că autoritarismul nu e dictatură. Ci de servitor. Un fel de handyman pe care îl trimiți sa repare W.C.-ul, pana te întorci tu acasă de la afacerile tale serioase. Si cred ca rolul asta e mult mai bun, decât sa fii complet in afara ordinii europene.
Să zicem că vine PSD. Și ce dacă?
Vor rămâne aceste forte la putere? Pentru cel puțin un secol! România a devenit mult prea slabă financiar, ca să se mai conducă singură. Sau credeți cumva ca o sa-l apuce pe Ponta naționalismul și o să refuze ordinele? Au mai încercat și Ceaușescu, și Miloșevici. Ar fi chiar amuzant!
Așa că, știți ce o sa facă PSD? O sa-si facă temele, ca un elev silitor. O sa continue politica de distrugere a socialismului românesc (pe care tot ei l-au creat). O sa dea in sindicate, in pensionari, in bugetari si in tot ce a însemnat România socială, creata de Ion Iliescu in 1990.
Ba chiar mi-ar plăcea sa-i vad, în genunchi, cum trudesc la demolarea statului lor social. Piatra cu piatra. Sub umbra puștilor americane și germane. Mai ales ca după ce o sa termine ei de muncit și or să ridice obosiți privirea, exact atunci, o să se apese pe trăgaci.
Pentru că socialiștii n-au ce căuta in secolul 21.

Articol publicat pe standard.ro de Mihai Giurgea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu